Kto z Was próbował już naszej Bezglutenowej mieszanki śniadaniowej Sano Gluten Free? Można z niej wykonać naleśniki, gofry lub racuchy! Każdy łasuch powinien po nią sięgnąć! Jest idealna nie tylko na śniadanie. Bezglutenowa mieszanka śniadaniowa Sano Gluten Free sprawdzi się również idealnie na podwieczorek!
Nas dzisiaj naszła ochota na naleśniki, które podaliśmy ze zdrowo czekośliwką! Jest to alternatywa, dla tak uwielbianych przez wszystkich kremów czekoladowych.
Co potrzebujesz? Śliwki, kakao, odrobine masła i cukru (jaki wybierzesz zależy od
Ciebie). Krótka lista, prosty skład i tego pysznie i zdrowo!
Poniżej opiszemy dokładnie jak przygotować czekośliwkę
Potrzebujesz:
Około 0,5kg śliwek
1,5 łyżki masła klarowanego
4 łyżki kakao
4 łyzki cukru, my użyliśmy cukru brązowego
Sposób wykonania:
Śliwki dokładnie umyj i pozbądź się pestek. Następnie rozpuść masło klarowane i podsmaż na nim śliwki. Pamiętaj, aby regulować ogień. Ważne jest, aby je gotować do czasu, aż będą całkowicie miękkie i puszczą sok. Owoce muszą się wręcz rozpadać.
Następnie przełóż owoce do wysokiego naczynia, dodaj pozostałą część składników i dokładnie zblenduj na masę o gładkiej konsystencji i gotowe!
Czy to nie jest przepysznie proste?
Taka czekośliwka idealnie nada się jako dodatek do racuchów, gofrów czy tak ja w naszym przypadku do naleśników 🙂 BEZGLTUENOWĄ MIESZANKĘ ŚNIADANIOWĄ na naleśniki znajdziecie na naszym sklepie interetowym:)
Dajcie znać jak Wam się udała czekośliwka!