Chleb bezglutenowy

Chleby dostępne w naszej ofercie nie różnią się smakiem, wyglądem czy strukturą od tych wypiekanych na mąkach zawierających gluten. Są chętnie wybierane przez osoby, które pragną kupić gotowy, bezpieczny dla ich zdrowia produkt, zamiast samodzielnie zajmować się wypiekiem. Chleb bezglutenowy stanowi doskonałą bazę do przygotowania kanapek, tostów czy grzanek. Proponujemy wersję białą, zbliżoną do zwykłego pieczywa pszennego, oraz z różnymi rodzajami ziaren: dynią, słonecznikiem, makiem i siemieniem lnianym.

Bezpieczny chleb bezglutenowy

Każdy z naszych chlebów nie zawiera laktozy, soi, kukurydzy, skrobi pszennej, a także konserwantów. Oznacza to, że jest odpowiedni dla osób, które zmagają się z wieloma innymi schorzeniami wymagającymi unikania tych składników w diecie. Osoby będące na diecie eliminacyjnej z pewnością docenią nasz chleb bezglutenowy za wyjątkowy smak oraz krótki skład będący wynikiem odpowiednio dobranych składników. Chleby są wypiekane z mieszanki mąki ryżowej i jaglanej oraz z dodatkiem różnych skrobi, które pozwalają uzyskać odpowiednią strukturę oraz sprężystość pieczywa.