Produkty i pieczywo bezglutenowe

Produkty oferowane przez Sano Gluten Free to przede wszystkim pieczywo bezglutenowe – chleby i bułki. Stale rozszerzamy naszą ofertę, dlatego już wkrótce możesz spodziewać się nowości.

Obecnie posiadamy w swojej ofercie następujące produkty:

  • Chleby bez glutenu:
    • biały,
    • z dynią,
    • 3 ziarna,
    • słonecznikowy
    • chleb śniadaniowy
    • chleb śniadaniowy z nasionami
  • Bułki bez glutenu:
    • białe,
    • z dynią,
    • 3 ziarna
    • kajzerki
    • kajzerki z ziarnami
    • bagietki z czosnkiem
    • bagietki z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem
  • Bezglutenowe mieszanki piekarnicze:
    • mieszanka na chleb biały,
    • mieszanka na chleb 3 ziarna,
    • mieszanka śniadaniowa.

Czym jest produkt bezglutenowy?

Produkty bezglutenowe to wyroby oraz żywność nieprzetworzona, które są pozbawione glutenu. Oznacza się je międzynarodowym znakiem przekreślonego kłosa. Dzięki niemu konsument, bez konieczności zapoznawania się ze szczegółowym składem produktu, wie, że nie zawiera on w sobie tego niepożądanego składnika.

Produkty bezglutenowe – dla kogo są przeznaczone?

Są one dedykowane przede wszystkim osobom z celiakią i nietolerancją pokarmową oraz tym, które z różnych względów chcą wykluczyć gluten ze swojej diety. Warto podkreślić, że nie ma przeciwwskazań do włączenia do swojego codziennego menu pieczywa bez glutenu – bowiem produkty te można również spożywać bez szczególnych zaleceń żywieniowych, wtedy stanowią one miłą odmianę w jadłospisie.

Dowiedz się więcej na temat diety bezglutenowej…

Co wyróżnia produkty bezglutenowe od Sano Gluten Free?

Nasze produkty bez zawartości glutenu to wysokiej jakości wyroby, powstałe ze sprawdzonych i certyfikowanych składników. Pieczywo bez glutenu Sano wyróżniają wysokie walory smakowe, które są możliwe dzięki dbałości o każdy detal na wszystkich etapach produkcji. W naszym zakładzie produkujemy wyłącznie pieczywo bezglutenowe, przez co masz pewność, że zakupiony produkt jest w 100% bezpieczny dla Ciebie i Twojej rodziny. Wykwalifikowani pracownicy z wieloletnim doświadczeniem opracowali wyjątkowy skład mieszanki używanej do wypiekania ciasta, dzięki czemu bułki i chleby od Sano Gluten Free powstają bez użycia wzmacniaczy smaku. Warto zwrócić uwagę na to, że nasze produkty posiadają krótki skład. W znajdującym się w ofercie pieczywie bezglutenowym nie ma substancji alergennych, takich jak soja, skrobia pszenna bezglutenowa czy mleko. Dlatego jest ono również wskazane dla osób, które mają alergię na powyższe składniki. Wreszcie gwarantujemy nie tylko wysoką jakość, ale także świeżość. Pieczywo bezglutenowe Sano posiada krótką datę przydatności do spożycia, co dowodzi braku substancji konserwujących. Kupując je, masz pewność, że Twój posiłek, będzie zawierał naturalne składniki. Jesteśmy otwarci na współpracę z lokalnymi sprzedawcami pieczywa oraz produktów bezglutenowych. Odpowiedz na potrzeby klientów i zamów najwyższej jakości pieczywo bez glutenu do Twojego sklepu.