Koszyk 0 Produkt Produkty (pusty)

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Podatek
0,00 zł Razem

Podane ceny są cenami brutto

Realizuj zamówienie

Produkt został dodany do twojego koszyka
Ilość
Razem
Jest 0 produktów w twoim koszyku Jest 1 przedmiot w twoim koszyku
Wszystkie produkty z podatkiem
Wysyłka z podatkiem Do ustalenia
Podatek 0,00 zł
Razem z podatkiem
Kontynuuj zakupy Do zapłaty
Nowy Obniżka! ZESTAW MIESZANKA ŚNIADANIOWA 1+1 Zobacz większe

ZESTAW MIESZANKA ŚNIADANIOWA 1+1

Nowy produkt

Termin przydatności: 6 miesięcy

Zestaw stanowi 2x opakowanie 500 g

Mieszanka śniadaniowa w proszku. Świetnie nadaje się do przygotowania dań mącznych takich jak: naleśniki, gofry czy racuchy. Produkt przeznaczony dla osób będących na diecie bezglutenowej.

Więcej szczegółów

18 Przedmioty

12,60 zł brutto

-2,56 zł

15,16 zł brutto

Więcej informacji

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, proszek do pieczenia [skrobia kukurydziana, substancja spulchniająca (difosforany, węgalny sodu)], substancja zagęszczająca (hydroxypropylometyloceluloza),

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1264 kJ/385 kcal
Tłuszcze:  1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 4,8 g
Białko:  4,5 g
Sól: 0,1 g

 

1. Naleśniki

Dodaj:

- 150 g mieszanki

- 300 ml mleka

- 1 jajo

- 2 łyżki oleju

- 1 łyżka cukru

- szczypta soli

- do ciasta możemy dodać startą skórkę z pomarańczy ok. 2 łyżeczek

Sposób przygotowania:

Ciasto przygotowujemy za pomocą miksera lub rózgi cukierniczej. Miksujemy mleko z jajkiem, cukrem oraz startą skórką z pomarańczy i szczyptą soli, stopniowo dodajemy mieszankę, cały czas mieszając. Ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję. Odstawiamy ciasto na mniej więcej 15 – 20 min, po czym smażymy na rozgrzanej patelni posmarowanej cienką warstwą oleju. Lekko przestudzone naleśniki nadziewamy bitą śmietaną, dżemem czy owocami i składamy na cztery części w tzw. chusteczkę.   

2. Racuchy

Dodaj:

- 250 g mieszanki
- 2 jajka

- 500 ml mleka
- 2 łyżki cukru

- 15 g drożdży
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
- można dodać cukier waniliowy bezglutenowy lub aromat

Sposób przygotowania:

Drożdże ucieramy z cukrem, następnie dodajemy 125 ml ciepłego mleka oraz 1/3 mieszanki. Całość mieszamy i odstawiamy na 15 min do wyrośnięcia. Gdy zaczyn wyrośnie dodajemy jajka, resztę mieszanki, cukru i mleka oraz sól i olej. Ciasto mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji. Gotowe ciasto smażymy na rozgrzanym oleju, a po upieczeniu posypujemy np. cukrem pudrem lub podajemy z dżemem, konfiturą, śmietana lub jogurtem naturalnym.

 

3. Gofry

- 250 g mieszanki
- 125 g oleju lub roztopionego masła
- 100 g cukru pudru
- 2 jajka
- 100 ml wody gazowanej

- 100 ml mleka
- można dodać cukier waniliowy bezglutenowy lub aromat waniliowy 
 

Sposób przygotowania:

Mieszankę łączymy z cukrem pudrem dodajemy jajka, wodę mleko i olej lub roztopione masło i całość mieszamy za pomocą miksera do momentu uzyskania gładkiego jednolitego ciasta. Następnie ciasto wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy około 3 – 5 min. Schłodzone ozdabiamy cukrem pudrem, bitą śmietaną lub dżemem.