Naleśniki Bezglutenowe idealne na słono i słodko

Naleśniki Bezglutenowe idealne na słono i słodko

Uwielbiasz naleśniki Uczulenie na gluten nie wyklucza ich w Twojej diecie! Wystarczy, że zamiast zwykłej mąki użyjesz tej bez glutenu. 🥞🍽

Dziś przedstawiamy Wam łatwy i szybki przepis na naleśniki. Możecie je przygotować ze słodkim nadzieniem np. twarogiem i owocami lub wytrawnym np. szpinakiem i kurczakiem.

Składniki na ciasto👩‍🍳:

 150 g mąki ryżowej Sano Gluten Free,
 100 g mąki kukurydzianej Sano Gluten Free,
 szklanka mleka,
 szklanka wody gazowanej,
 4 jajka,
 szczypta soli.

Wszystkie składniki połącz w jednolitą masę dokładnie mieszając. By ciasto było bardziej puszyste możesz osobno ubić białka i powoli wymieszać je z pozostałymi składnikami.

Smacznego

Dodaj komentarz