Skrobia i mąka bezglutenowa

Oferujemy duży wybór skrobi i mąk bezglutenowych, które są idealnymi zamiennikami dla mąki pszennej. Można wykorzystać je do pieczenia chlebów i ciast czy do gotowania. Mąka bezglutenowa zawiera białka, błonnik, różne witaminy i minerały, dzięki czemu stanowi wartościowe uzupełnienie codziennej diety. Każdą z mąk cechuje inny smak i właściwości – kokosowa doskonale sprawdzi się do pieczenia ciasteczek, ryżowa będzie odpowiednia do panierek, chleba czy racuchów, z kolei skrobie nadają się do zagęszczania domowego kisielu czy zup.

Mąka bezglutenowa do różnych zastosowań

Zachęcamy do zapoznania się z pełnym opisem każdego z dostępnych produktów, dzięki czemu znajdziecie Państwo najodpowiedniejsze skrobie i mąki do swoich potrzeb zdrowotnych. Warto zwrócić uwagę, że każda mąka bezglutenowa wpływa nie tylko na konsystencję ciasta, ale pozwala również pogłębić smak dania. W zależności od przygotowywanej potrawy, mąki bezglutenowe warto mieszać ze sobą w różnych proporcjach, aby uzyskać jak najbardziej zadowalający efekt.