BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY BEZ DODATKU CUKRU
Co powiecie na kolejny przepis na super szybką przekąskę?
Dziś na tapecie chlebek bananowy. Przygotuje go dosłownie każdy!
A co ważne jest bez dodatku cukru!
Co potrzebujesz:
4-5 bananów
3 jajka
100g masła orzechowego
80 g bezglutenowej mąki kokosowej Sano Gluten Free
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki cynamonu Magros
¼ łyżeczki soli
50g gorzkiej czekolady
Wszystkie składniki oprócz czekolady wsyp do miski i połącz przy pomocy robota kuchennego. Do ciasta wykorzystaj tylko 4 banany. Jeden banan przyda się do późniejszej dekoracji ciasta.
Połączeniu się wszystkich składników dodaj posiekaną w kostkę gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj, tym razem już tylko łyżką.
Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na blachę. Banan, który Ci został możesz pokroić w plastry i udekorować górę chlebka.
Ciasto należy piec przez około 35-45 minut w temperaturze 180 stopni.
I GOTOWE! 😉
Ciekawą propozycją jest również forma podania, którą podpatrzyliśmy na IG @bezglutenowegary . Zerknijcie jest tam również wiele innych przepisów 🙂