BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY

BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY

BEZGLUTENOWY CHLEBEK BANANOWY BEZ DODATKU CUKRU

Co powiecie na kolejny przepis na super szybką przekąskę?

Dziś na tapecie chlebek bananowy.  Przygotuje go dosłownie każdy!

A co ważne jest bez dodatku cukru!

Co potrzebujesz:

4-5 bananów

3 jajka

100g masła orzechowego

80 g bezglutenowej mąki kokosowej Sano Gluten Free

3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki cynamonu Magros

¼ łyżeczki soli

50g gorzkiej czekolady

Wszystkie składniki oprócz czekolady wsyp do miski i połącz przy pomocy robota kuchennego. Do ciasta wykorzystaj tylko 4 banany. Jeden banan przyda się do późniejszej dekoracji ciasta.

Połączeniu się wszystkich składników dodaj posiekaną w kostkę gorzką czekoladę i delikatnie wymieszaj, tym razem już tylko łyżką. 

Propozycja podania bezglutenowego chleba bananowego
wykonała Magdalena Martyniak

Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto wyłóż na blachę. Banan, który Ci został możesz pokroić w plastry i udekorować górę chlebka.

Ciasto należy piec przez około 35-45 minut w temperaturze 180 stopni.

I GOTOWE! 😉

Ciekawą propozycją jest również forma podania, którą podpatrzyliśmy na IG @bezglutenowegary . Zerknijcie jest tam również wiele innych przepisów 🙂

wykonanie @bezglutenowegary

Dodaj komentarz