Chleb bezglutenowy

Chleby bezglutenowe dostępne w naszej ofercie nie różnią się smakiem, wyglądem czy strukturą od tych wypiekanych na mąkach zawierających gluten. Są chętnie wybierane przez osoby, które pragną kupić gotowy, bezpieczny dla ich zdrowia produkt, zamiast samodzielnie zajmować się jego wypiekiem w domu. Chleb bezglutenowy stanowi doskonałą bazę do przygotowania kanapek, tostów czy też grzanek. Proponujemy jego wersję białą, zbliżoną do zwykłego pieczywa pszennego, a także tę z różnymi rodzajami ziaren: dynią, słonecznikiem, chią i siemieniem lnianym.

Bezpieczne chleby bezglutenowe

Każdy z naszych chlebów bezglutenowych nie zawiera laktozy, soi, kukurydzy, skrobi pszennej, a także konserwantów. Oznacza to, że jest odpowiedni dla osób, które zmagają się z wieloma schorzeniami wymagającymi unikania tych właśnie składników w swoim jadłospisie. Będąc na diecie eliminacyjnej, z pewnością doceni się proponowany przez nas chleb bezglutenowy za jego wyjątkowy smak oraz krótki skład, który jest wynikiem odpowiednio dobranych składników. Chleby bez glutenu są wypiekane z mieszanki mąki ryżowej i jaglanej, z dodatkiem różnych skrobi, które pozwalają uzyskać odpowiednią strukturę, a także sprężystość pieczywa.